inloggen  |  aanmelden

60 miljoen in veilige wegen Overijssel

Gepubliceerd op: 8 Februari 2019

Door provincie en gemeenten wordt dit jaar 60 miljoen euro gestoken in gemeentelijke projecten op het gebied van bereikbaarheid, verkeersveiligheid en gedragsbeïnvloeding in Overijssel. 

 

Met als doel zorg te dragen voor betere kwaliteit van fietsverbindingen, doorstroming van het verkeer en het verminderen van het aantal verkeersslachtoffers, hebben de overheden 48 projecten uitgezocht die dit jaar kunnen starten.

Ongeveer een derde van het totale investeringsbedrag neemt de provincie voor haar rekening.

Een deel van het geld gaat ook naar projecten die gericht zijn op de fietsveiligheid en het stimuleren van fietsen zoals het verbeteren van de snelfietsroute Zwolle-Dalfsen, de aanpak van delen van de fietssnelweg F35 in Twente, verbetering van schoolfietsroutes en het veiliger maken van diverse (fiets)oversteekplaatsen. Tevens subsidiëren provincie en gemeenten ook gedragsmaatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Bijvoorbeeld voor kwetsbare en onervaren verkeersdeelnemers. Deze projecten worden regionaal of lokaal uitgevoerd in samenwerking met gemeenten, scholen, politie en organisaties als VVN, ANWB en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid in Oost-Nederland.
 
Bron: binnenlandsbestuur.nl
 

Een greep uit ons leveranciersregister


De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...