inloggen  |  aanmelden

5.000 reacties meldpunt verkeerslichten Utrecht

Gepubliceerd op: 17 Juni 2015

Naar aanleiding van de oproep om aan te geven waar in Utrecht (on)nodige verkeerslichten staan, zijn bijna 5.000 reacties binnengekomen. De gemeente is inmiddels gestart met de eerste uitschakelproef op de hoek Maliesingel/Zonstraat, daar gaat het verkeerslicht eerst drie maanden op knipperen en daarna drie maanden uit.

Later dit jaar volgen nog zeven uitschakelproeven, wordt bij vier verkeerslichten rechtsaf vrij gegeven voor fietsers en worden drie verkeerslichten een deel van de dag op knipperen gezet. Het uitschakelen van onnodige verkeerslichten om de doorstroming van alle verkeer, met name van fietsers te verbeteren, is een maatregel uit het Actieplan Utrecht fietst!.
 
Gemeentelijke verkeersexperts hebben alle binnengekomen meldingen en suggesties bestudeerd. Op utrecht.nl/verkeerslichten staan alle reacties op de oproep 'waar zijn verkeerslichten (on)nodig?' en kan iedereen nalezen op welke kruispunten de gemeente start met een proef of waar rechtsaf vrij wordt gegeven voor fietsers.
 
Het meldpunt is een van de initiatieven om Utrecht samen met bewoners ook in de toekomst aantrekkelijk en bereikbaar te houden. Vanaf de zomer voorziet de gemeente elk verkeerslicht met minimaal een melding (98% van de verkeerslichten) op de interactieve kaart van een reactie. Daarbij wordt aangegeven welke verdere verbeteringen uitgevoerd worden. Uiterlijk eind 2015 zijn op deze manier alle verkeerslichten voorzien van een inhoudelijke reactie.
 
Waar mogelijk of noodzakelijk onderneemt de gemeente op basis van de meldingen al eerder actie. Bijvoorbeeld als het gaat om gevaarlijke situaties of om makkelijk te verhelpen ongemakken zoals een kapot verkeerslicht.

Een greep uit ons leveranciersregister


Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...