inloggen  |  aanmelden

5 toepassingen van brede RWS-band

Gepubliceerd op: 20 Juni 2016


De extra brede RWS-band 34/45 x 25 cm is robuust, goed zichtbaar en sluit aan op RWS-banden 11/22. Struyk Verwo Infra heeft een 5-tal toepassingen voor u op een rijtje gezet.  
 

 1. Op wegen met zwaar verkeer is een RWS-band 11/22 niet altijd voldoende bestand tegen de zijdelingse krachten van een vrachtwagen of lijnbus. Vooral op kruispunten en rotondes hebben deze het zwaar te verduren. Meer massa in de bochten biedt dan uitkomst.
   
 2. Bedrijven- en industrieterreinen zijn bij uitstek gebieden waar weinig ruimte is en met zwaar beladen vrachtwagens wordt gemanoeuvreerd. De banden moeten dan niet alleen kerend vermogen hebben, maar zo nu en dan ook overrijdbaar zijn, zelfs als dat niet de bedoeling is.
   
 3. Met een brede band lijkt de rijbaan smaller, waardoor er minder hard wordt gereden. Het naastgelegen fietspad ligt minder dicht tegen de rijbaan aan, wat ook veel prettiger is voor fietsers. Bijpassende inritbanden- en blokken maken deze productlijn dan ook helemaal geschikt om in gebiedsontsluitingswegen toe te passen.
   
 4. Een toegankelijke bushalte hoeft slechts de laatste 8 meter op 18 cm hoogte te zijn aangelegd. De zware RWS-band kan dan uitstekend in de lage rechtstand worden toegepast waar de bus moet insturen. In combinatie met de 30 cm brede HOV-band is de 45 cm brede band ook ideaal voor de stratenmaker. De achterliggende tegels hoeven niet te worden gezaagd of geknipt: immers een halve tegel is 15x30 cm.
   
 5. De extra breedte en geleidend profiel maakt deze RWS-band bij uitstek geschikt om naast een hoger of lager gelegen busbaan toe te passen. 
Meer detailinformatie?
Ga naar productselector – Trottoirbanden RWS 34/45x25


        

Een greep uit ons leveranciersregisterTensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...