inloggen  |  aanmelden

244 gemeenten verzamelen elektrische apparaten na Koninginnedag

Gepubliceerd op: 26 April 2012

Elektrische apparaten die niet worden verkocht tijdens de verschillende rommelmarkten op Koninginnedag, belanden doorgaans in de vuilcontainer. Dit jaar houdt Wecycle in samenwerking met 244 gemeenten een actie om deze apparaten bij de milieustraat in te laten leveren.

 

Wecycle, die de inzameling en recycling van elektrische apparaten en energiezuinige verlichting organiseert, wil dit jaar zoveel mogelijk e-waste inzamelen na Koninginnedag. Samen met gemeenten voert de organisatie actie een campagne om mensen op te roepen na 30 april hun overgehouden elektrische apparaten bij de milieustraat te brengen. Wecycle verbindt daar aanmoedigingsprijzen aan. De eerste 100 personen bij elke deelnemende milieustraat die een elektrisch apparaat inleveren, krijgen een stuntvlieger cadeau. Nog eens 500 personen maken kans op een gratis hotelovernachting.

 

Op deze manier probeert de organisatie meer bekendheid te geven aan de milieustraten als inleverpunt voor e-waste. Nog steeds belandt het overgrote deel van de 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en spaarlampen in de vuilnisbak. Voor het eerst doen zo veel gemeenten mee aan een actie van Wecycle. Door e-waste te recyclen, worden grondstoffen behouden en schadelijke stoffen verwijderd.

 

 

Bron: Wecycle.nl


Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 59-jarige staat van dienst in...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...