inloggen  |  aanmelden

18 miljoen euro voor tunnel onder spoorwegovergang Venlo

Gepubliceerd op: 30 November 2016

Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) stelt €18 miljoen beschikbaar voor de aanleg van een verkeerstunnel onder spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo. 

De provincie Limburg en gemeente Venlo dragen de rest van het benodigde budget bij. De tunnel moet een einde maken aan verkeersopstoppingen.

Met de tunnel moet de doorstroming van het verkeer in het stadscentrum verbeteren. Doordat er veel treinen langs de spoorwegovergang Vierpaardjes rijden, ontstaan op dit moment nog regelmatig files. Hier hebben verkeersdeelnemers en omwonenden last van. Bovendien wordt ook de veiligheid voor het treinverkeer en verkeer dat nu nog over de spoorwegovergang rijdt vergroot. De gemeente Venlo kan op korte termijn beginnen met de voorbereidingen van de aanleg van de tunnel.
 
Met het beschikbare budget kan het plan voor de tunnel verder uitgewerkt worden. Ook over beheer- en onderhoudskosten van de tunnel zijn afspraken gemaakt. Het onderhoud van het wegdeel is voor rekening van de regio, het onderhoud van het spoor dat over de tunnel loopt wordt bekostigd uit het budget van het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen. Vanuit dit programma worden maatregelen genomen die de veiligheid en doorstroming rondom overwegen in Nederland moeten verbeteren.

Bron: rijksoverheid.nl

Een greep uit ons leveranciersregister


Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...