inloggen  |  aanmelden

1000 nieuwe fietsparkeerplaatsen in centrum Rotterdam

Gepubliceerd op: 3 Juli 2012

De gemeente Rotterdam breidt het aantal fietsparkeerplaatsen in het centrum uit met 1000 extra plekken. Hiervoor zijn 500 nieuwe fietshekjes geplaatst. Het totaal aantal fietsparkeerplaatsen in het centrum van de stad bedraagt nu 4000. Rotterdam kampte al geruime tijd met een tekort.

 

Vrijwel alle grote steden kampen met een tekort aan fietsparkeerplaatsen. Dat werkt ‘zwerfparkeren’ in de hand en zorgt veelal voor overlast. In Rotterdam is het fietsgebruik de afgelopen tien jaar met 60% gegroeid. De parkeerfaciliteiten groeiden niet evenredig mee. De gemeente pakt dat probleem nu aan door in één keer 1000 nieuwe fietsparkeerplaatsen te creëren. Daardoor kunnen steeds meer mensen met de fiets naar de stad komen. Deze maatregel komt voort uit het programma Rotterdamse Stijl, dat richtlijnen geeft voor verbeteringsmaatregelen in de openbare buitenruimte.


29% van de Rotterdammers gebruikt 4x of meer per week de fiets. Met de aanleg van directe fietsroutes naar bijvoorbeeld Dordrecht en Den Haag en meer stallingsplaatsen bij OV-knooppunten stimuleert Rotterdam het fietsgebruik. Daardoor wordt de luchtkwaliteit verbeterd en blijft Rotterdam goed bereikbaar.


Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...