inloggen  |  aanmelden

Het laatste nieuws

Lees hier het laatste nieuws voor en over gemeentewerken.

Gemeentelijke herindeling

Gepubliceerd op: dinsdag 28 augustus 2018
Nederland heeft al lange tijd te maken met samenvoegingen of splitsingen van gemeenten. Rond 1900 waren in Nederland nog ruim 1100 gemeenten. Sinds begin 2018 is het aantal gemeenten door gemeentelijke herindelingen afgenomen tot 380. Begin 2019 zullen er 355 gemeenten in Nederland zijn.
Lees verder

De speed pedelec: extreem snel, maar hoe zit het met de verkeersveiligheid?

Gepubliceerd op: dinsdag 28 augustus 2018
‘Veel te gevaarlijk voor de rijbaan’, roept Bovag. ‘Van het fietspad af’, stelt de Fietsersbond. De speed pedelec staat veel in de belangstelling; het blijkt knap ingewikkeld om hem een veilige plek te geven in het verkeer.
Lees verder

Beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2018

Gepubliceerd op: maandag 27 augustus 2018
Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft recent de provinciale winnaars bekend gemaakt van de verkiezing 'beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2018.' De provinciale winnaars strijden nu verder om de landelijke titel.
Lees verder

Duurzaam, praktisch èn mooi straatmeubilair

Gepubliceerd op: maandag 27 augustus 2018
Bankjes, openbare verlichting, afvalbakken… Zonder deze elementen kan de mens niet functioneren in de openbare ruimte. Hoe ontwerp je duurzaam, praktisch èn mooi straatmeubilair?
Lees verder

Aanbesteding openbare verlichting Utrecht

Gepubliceerd op: vrijdag 24 augustus 2018
Eerder dit jaar startte de gemeente Utrecht een aanbesteding voor het afsluiten van een meerjarige raamovereenkomst voor het installeren van openbare verlichting en andere elektrotechnische installaties in de openbare ruimte in de Gemeente Utrecht.
Lees verder

Extra aandacht voor recreatie tijdens Vakbeurs Openbare Ruimte

Gepubliceerd op: maandag 20 augustus 2018
Ook dit jaar vindt de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats in Utrecht. Dit jaar zal er nadrukkelijker aandacht zijn voor recreatie. Op 26 en 27 september zal de organisatie drie presentaties uitlichten die een meerwaarde bieden voor recreatiebedrijven. Recreatiebedrijven hebben immers ook veel openbare ruimte in beheer.
Lees verder

Gemeente gaat investeren in speeltuintjes

Gepubliceerd op: vrijdag 17 augustus 2018
Gemeente Woensdrecht heeft bekend gemaakt dat 55 speeltoestellen flink opgeknapt gaan worden. De gemeente legde uit dat tijdens de economische recessie alleen de noodzakelijke reparaties zijn uitgevoerd, maar nu wordt er geld vrijgemaakt om de speelvoorzieningen echt op te knappen.
Lees verder

Future City Conference: verbinden van vraag en aanbod Smart City

Gepubliceerd op: dinsdag 14 augustus 2018
Op 19 september a.s. wordt in Utrecht de Dutch Future City Conference gehouden. Doel van het congres is het verbinden van vraag en aanbod op het gebied van de smart city. Meer dan 50 bedrijven en gemeenten uit heel Europa schreven zich hiervoor in. Graag delen zij op deze dag hun smart city oplossing of vraag met het publiek. De organisatie selecteerden 16 pitches voor het congres. 
Lees verder

Bouw fietsenstalling onder Stationsplein Zwolle start voorjaar 2019

Gepubliceerd op: maandag 6 augustus 2018
Volgend voorjaar start de bouw van de fietsenstalling onder het Zwolse Stationsplein. Boskalis Nederland heeft van de gemeente Zwolle de opdracht gekregen voor de bouw van de ondergrondse fietsenstalling van 5.475 fietsen, inclusief de herinrichting van de openbare ruimte van het Stationsplein en de Stationsweg. De gemeente heeft bij de aanbesteding voor Boskalis Nederland gekozen vanwege de beste prijs-kwaliteitsverhouding.
Lees verder

Noodzaak van kwaliteitsborging neemt bij markpartijen toe

Gepubliceerd op: dinsdag 3 juli 2018
Op 29 juni heeft minister Ollongren haar brief over de stand van zaken van de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen aan de Eerste Kamer verzonden. Daarin gaat zij onder andere in op de wijze waarop de bevoegdheidsverdeling tussen het bevoegd gezag en de kwaliteitsborger is geregeld. Ollongren geeft aan op dit punt te werken aan afspraken met de VNG. Deze afspraken zullen na de zomer, als de nieuwe colleges zijn gevormd, voor bestuurlijke besluitvorming binnen de VNG worden voorgelegd.
Lees verder

Er wordt weer grond gekocht

Gepubliceerd op: donderdag 28 juni 2018
De laatste maanden van 2017 toonden een sterk stijgende lijn van het aantal gemeentelijke grondinvesteringen in vergelijking met de rest van het jaar. Het lijkt erop dat voor het eerste sinds de crisis, gemeenten weer actief grondbeleid voeren. Kijkend naar de cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar blijkt dat deze investeringen gemeenten ook steeds meer opleveren. Dit blijkt uit een inventarisatie van Willem Korthas Altes, hoogleraar aan de TU Delft.
Lees verder

Gezondheidswinst behalen in de openbare ruimte

Gepubliceerd op: donderdag 28 juni 2018
Dit jaar waren de thema’s op de veertiende editie van het Landelijk Congres Openbare Ruimte; gezondheid, vergroening, klimaatadaptatie, geluk en de beweegvriendelijke stad. Tijdens het congres werden de uitgangspunten besproken en belicht voor de ontwikkeling van een gezonde stad.  
Lees verder

Award Beste Openbare Ruimte van Nederland

Gepubliceerd op: woensdag 27 juni 2018
De Award Beste Openbare Ruimte van Nederland is een initiatief van het vakblad Stedelijk Interieur en de Nederlandse Vereniging van Tuin en Landschapsarchitecten. Dit jaar is De Binnenrotte in Rotterdam verkozen tot ‘beste openbare ruimte van Nederland’. Samen met ruim honderd bezoekers van een landelijk congres over openbare ruimte is de jury van vakspecialisten afgelopen week tot deze conclusie gekomen.
Lees verder

Impact e-commerce inrichting steden

Gepubliceerd op: woensdag 27 juni 2018
Dat online shopping niet alleen onze winkelgewoonten verandert, maar dat het ook invloed heeft op de infrastructuur, de stedelijke inrichting en vastgoed blijkt uit het rapport ‘Signed, Sealed, Delivered – Analysing the Impact of E-commerce on Urban Areas’. Dit stelt dat bestuurders en beleggers serieus rekening zouden moeten houden met e-commerce bij de keuzes die ze maken in de ruimtelijke ordening en de infrastructuur van een stad.
Lees verder

Meer nieuws

Word lid en profiteer

De database bevat een compleet overzicht van alle gemeenten met namen van portefeuillehouders, directie en hoofden van diensten.

Een greep uit ons leveranciersregister


Struyk Verwo Infra is in Nederland marktleider in publieke bestrating. In beton en...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...


TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...

​Duport Lubricare B.V. is de Nederlandse importeur van PANOLIN smeermiddelen en Cardev oliefiltratie producten ...

De ACO-groep staat wereldwijd voor kwaliteit, ervaring en innovatie op het gebied van afwateringstechniek...

Tensar is een wereldleider in de ontwikkeling, fabricage en levering...

Ontwerpen, engineeren, coördineren en uitvoeren van projecten in de civiel en bouwsector ...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

Binnen en buiten Europa hebben wij reeds honderden parken mogen voorzien van kleur...

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 55-jarige staat van dienst in...

MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Den Ouden Groep is een internationaal en servicegericht familiebedrijf met ca. 200 medewerkers...

ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...