inloggen  |  aanmelden

Jac. Uittenbogaard & Zonen BV

Leveranciers » Groenvoorziening » Jac. Uittenbogaard & Zonen BV

Jac. Uittenbogaard & Zonen BV

Bezoekadres
Robijnslaan 43
2211 TG Noordwijkerhout
Contactgegevens
T: 0252 - 37 37 62
F: 0252 - 37 74 02
Onjuiste informatie?
Gegevens bijwerken
Meld onjuiste informatie
Onze vier kernactiviteiten zijn:
  1. Kwekerij - het telen van diverse bolgewassen op een 35 ha. grote kwekerij.
  2. Handel - de verkoop van verpakte en losse bloembollen aan tuincentra, hoveniers, gemeenten en groothandelsbedrijven in Nederland, Europa en VS/Canada.
  3. Broeierij - het jaarlijks broeien van +/- 4,5 miljoen tulpen.
  4. Veredeling - het zoeken en veredelen van nieuwe soorten.
In de bloembollenmarkt realiseert Jac. Uittenbogaard & Zonen BV ieder jaar weer een gezonde groei. Vanuit de moderne huisvesting - omgeven door eigen kwekerijen - bedienen we vele diverse markten.
Jaarlijks introduceren we nieuwe of verbeterde producten en soorten. Met de meeste verkooppunten bestaat een nauw samenwerkingsverband waardoor beiderzijds een optimaal rendement gerealiseerd wordt. Wij halen efficiëntie en markt- en productkennis uit onze ruim 100 jaar ervaring hetgeen ons in 2010 het predicaat Hofleverancier heeft opgeleverd. Zo zijn wij één van de grootste leveranciers ter wereld voor het planten van bloembollen in het openbaar groen. Met hedendaagse producten en verpakkingsontwerpen spelen we in op de behoeften van de consument. Op het gebied van consumentenverpakkingen zijn wij vooral gericht op het hogere marktsegment.

Kwekerij
Jac. Uittenbogaard & Zonen is een van de weinige bedrijven die zowel kweker als handelaar/exporteur is. Op de 35 ha. grote kwekerij beginnen de jaarrond activiteiten in september met het planten van de bloembollen. Wij telen ongeveer 30 verschillende soorten tulpen en 15 soorten narcissen.

Handel
Naast onze gespecialiseerde handel voor de openbaar groen markt en hoveniers hebben wij een groot aandeel in de verkoop van verpakte bloembollen in Nederland. Ook de verkoop naar het buitenland is een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Veel bollen worden geëxporteerd naar landen in heel Europa en sinds enkele jaren ook naar Canada en de VS.

Broeierij
Als u in de wintermaanden een bos tulpen in handen krijgt, dan is er een reële kans dat ook deze snijbloemen uit onze kwekerij/broeierij in Noordwijkerhout komen. Onze broeierij in de winter staat bekend om zijn kwaliteit en sortiment. Jaarlijks worden er 4,5 miljoen Tulpen in potgrond geplant, de winter gesimuleerd in onze koelcellen en uiteindelijk in onze moderne kassen afgebroeid. Sinds 2010 zijn wij aangesloten bij de organisatie ‘Polderpride’. De doelstelling van deze broeierijgroep is om met een hoogwaardig sortiment - gebroeid in potgrond - direct aan de retail te leveren.

Veredeling
Met het oog op de toekomst heeft Jac.Uittenbogaard & Zonen zich in 1996 aangesloten bij ‘Remarkable’. Dit is  een kwekersvereniging bestaande uit 8 leden. De doelstelling van deze leden is een groot assortiment kwaliteitstulpen te ontwikkelen.
Dit wordt op de volgende manier gedaan. De tulpen worden eerst gekruist door het stuifmeel van één soort te bewerken met de stamper van een ander soort. Als de kruising is gelukt ontstaan hieruit de nieuwe zaden voor eventuele nieuwe tulpen. Na 4-5 jaar bloeien deze kruisingen voor de eerste maal buiten. Het jaar erna worden de tulpen voor het eerst in de kas gebroeid.

Door middel van een zeer sterke selectie komen er ±200 nieuwe soorten per jaar uit 70.000 zaailingen. Die selecties worden 3 jaar doorgeteeld en dan weer opnieuw bekeken. Tevens worden zij beoordeeld op virusresistentie, zuurresistentie en andere voorkomende ziekten.

Na verdere selecties zullen er ± 3 cultivars per jaar overblijven voor uitgifte. Dit is in totaal een proces van 18 jaar. Al deze kennis delen wij graag met u.
 
Ondanks de grootte van het bedrijf kenmerkt JUB zich door laagdrempeligheid en eenvoudige bereikbaarheid van onze contactpersonen.
 

Beschikbare video van Jac. Uittenbogaard & Zonen BV

Word lid en profiteer

De database bevat een compleet overzicht van alle gemeenten met namen van portefeuillehouders, directie en hoofden van diensten.

Een greep uit ons leveranciersregister


MIDLAND is een dynamisch en onafhankelijk bouwkundig inspectie- en expertisebureau op het gebied van ...

Fides Expertise BV heeft ervaring in het uitvoeren van vooropnames, het monitoren van trillingen...

PAO helpt hogeropgeleiden bij het verbreden en verdiepen van hun kennis door het aanbieden van...

TBS SOEST bv levert producten voor weg- en waterbouw. Wij produceren afwateringsproducten...


ABOS b.v. is een gespecialiseerde organisatie, die in de afgelopen jaren zeer veel know-how en expertise...

Laatste nieuws

Raad van State zet streep door Nederlands stikstofbeleid
Onlangs oordeelde de Raad van State dat de overheid de natuur onvoldoende beschermt tegen stikstof. De huidige vergunningsprocedure voor onder meer...

Leverancier in beeld

RecyBem
Vereniging Band en Milieu, RecyBEM B.V. en Stichting Fonds Band en Milieu zijn...

Lees verder